مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی
درمورد مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی چه میدانید؟ پناهندگی یکی از راههای مهاجرت به آلمان است و سالانه پناهجویان جنگی بسیاری برای داشتن زندگی امن و مناسب وارد این کشور میشوند. به همین علت آلمان سختگیریهای خود را در این زمینه افزایش داده است.
شاید در نگاه اول این راه مهاجرتی ساده به نظر برسد؛ اما حقیقت این است که مهاجرت از طریق پناهندگی مخاطرات و دردسرهای خاص خود را دارد و اصلاً توصیه نمیشود؛ اما با این حال اگر قصد پناهندگی به آلمان را دارید، تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید تا شما را با قوانین جدید پناهندگی در آلمان ۲۰۲۴ آشنا کنیم.
آشنایی با راحت ترین راه مهاجرت به آلمان – شرایط + هزینه 2024
شرایط پناهندگی در آلمان
بر اساس کنوانسیون پناهندگان ژنو، واژه پناهنده به فردی اطلاق میشود که در کشور خود به علت مذهب، عقاید سیاسی و نژاد مورد آزار و اذیت قرار میگیرد و فاقد امنیت جانی است.
علاوه بر این در صورت بازگشت این افراد به کشورشان خطرات زیادی آنها را تهدید میکند. به طور کلی متقاضیان مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی باید موارد زیر را اثبات کنند:
- عدم حفاظت در کشور مبدأ: باید ثابت کنید دولت کشورتان نمیتواند یا قصد ندارد از شما در برابر تهدیدات حفاظت کند.
- مواجه با خطرات جدی: اثبات اینکه در کشور خود به علت ملیت، مذهب، نژاد، عضویت در گروه اجتماعی خاص یا نظرات سیاسی در معرض خطرات جدی قرار دارید برای مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی ضروری است.
- ورود قانونی به کشور آلمان: به طور کلی باید از راههای قانونی وارد خاک آلمان شده باشید.
- تلاش برای جذب حفاظت از دیگر کشورها: چنانچه قبلاً به کشور دیگری درخواست پناهندگی داده باشید، باید نشان دهید کشور موردنظر نمیخواهد یا نمیتواند از شما محافظت کند.
- اعتبار دلایل: به منظور مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی باید داستان و دلایل خود به طور قانعکننده به مقامات توضیح دهید. ارائه شواهد و مدارک معتبر برای تأیید وضعیت و گفتههای شما بسیار اهمیت دارد.
- مدت زمان اقامت: در طول مدت زمان بررسی درخواست پناهندگی، متقاضی باید در آلمان بماند. درنهایت در صورت عدم پذیرش درخواست باید ظرف ۲۸ روز آلمان را ترک کنید.
کیسهای پناهندگی آلمان
آیا بهترین کیس برای پناهندگی در آلمان را میشناسید؟ کسانی که قصد مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی را دارند، به چند دسته مختلف تقسیم میشوند که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم.
پناهندگی نژادی
یکی از کیسهای مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی، پناهندگی نژادی است که شامل افرادی میشود که به علت نژاد در کشورشان مورد آزار و اذیت قرار گرفتهاند. برای مثال سیاه پوستانی که در برخی کشورها با برخورد ناشایست مردم و مأموران دولت روبرو میشوند جزو این دسته هستند.
پناهندگی سیاسی
برخی افراد که مخالفت خود را به حکومت و سیاستهای کشور خود نشان میدهند، در صورت آشکار شدن تفکراتشان، مورد آزار و شکنجه قرار میگیرند و میتوانند پناهنده سیاسی شوند. حتی در برخی کشورها آزادی بیان وجود نداشته و مخالفان اصلاً اجازه صحبت و اظهارنظر ندارند.
پناهندگی جنسی
مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی جنسی شامل افرادی میشود که به علت جنسیت در کشور خود امنیت کافی ندارند. همچنین برخی از گرایشهای جنسی نیز در بعضی کشورها مورد قبول مردم و دولت نیستند و شرایط زندگی برای افراد دارای گرایش جنسی متفاوت بسیار دشوار است.
پناهندگی مذهبی
یکی از پرتکرارترین سؤالات پناهندگی در آلمان این است که آیا این کشور پناهنده مذهبی قبول میکند؟ بله امکان پناهندگی مذهبی در آلمان وجود دارد. در برخی کشورها برخی ادیان و مذاهب مورد توهین و نکوهش قرار داشته و افراد معتقد به آنها در معرض آزار و اذیت یا حتی صدور حکم مرگ قرار دارند.
برای مثال در برخی کشورهای سلامی در صورت تغییر دین فرد مسلمان، وی با مجازات سنگینی روبرو خواهد بود.
حقوق پناهجویان در آلمان
بعد از اینکه درخواست شما برای مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی توسط اداره فدرال مهاجرت و پناهندگان تأیید شد، به عنوان پناهجو از حقوق مشخصی در آلمان برخوردار خواهید شد که به شرح زیر هستند:
- پناهندگان مورد تأیید آلمان میتوانند تا ۳ سال در این کشور اقامت داشته باشند. اگر وضعیت در کشور پناهجو تغییر نکند، اقامت برای ۳ سال دیگر نیز تمدید میشود. بعد از ۳ سال میتوانید به منظور اخذ اقامت دائم آلمان درخواست دهید.
- میتوانید برای همسر و فرزندان خردسال خود نیز اقامت دریافت کند. اگر متقاضی مجرد باشد، میتواند والدین خود را به آلمان بیاورد.
- شما میتوانید بعد از گذشت ۳ ماه از تأیید درخواست پناهندگی، در جستجوی شغل باشید و بدون محدودیت در این کشور کار کنید. خوداشتغالی و شرکت در دوره آوسبیلدونگ نیز مجاز است. در صورت بیکاری، هزینه بیکاری دریافت خواهید کرده و برای یافتن شغل مناسب به شما کمک میشود.
- امکان استفاده از امکانات آموزشی (مدرسه، دورههای آوسبیلدونگ و دانشگاه) برای شما و خانوادهتان فراهم است.
هزینه مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی
قوانین پناهندگی در آلمان ایجاب میکند که افراد پناهنده هزینههای زندگی خود را پرداخت کنند؛ اما اگر قادر به پرداخت هزینهها نباشید، دولت از شما حمایت مالی میکند. دولت علاوه بر پرداخت مبلغی ماهانه، بیمه و اجاره را نیز پرداخت میکند.
البته هزینه اجاره بسیار کم بوده و پناهندگان باید در محلههایی با کیفیت پایین زندگی کنند. در جدول زیر به هزینههایی که برای مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی به این افراد پرداخت میشود اشاره کردهایم.
فرد مجرد | ۴۰۸ یورو |
دو فرد متأهل | ۴۳۷ یورو |
برای یک کودک | ۷۶ الی ۸۳ یورو |
کمک هزینه به فرد مجرد | ۲۱۶ یورو |
کمک هزینه به کودک | ۱۳۳ یورو |
متأسفانه، پرداختیهای کم و موانع کاری باعث شدهاند، درآمد پناهندگان در این کشور کمتر از متوسط درآمد در آلمان بوده و این افراد زیر خط فقر قرار بگیرند.
خطرات مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی
اگر به دنبال پناهندگی در آلمان هستید، باید بدانید این مسیر با چالشها و خطرات مختلفی همراه است که در ادامه به چند مورد از آنها خواهیم پرداخت.
انتقال غیرقانونی
پناهندگان برای رسیدن به خاک آلمان از روشهای پرمخاطره و نامناسبی استفاده میکنند که میتواند بسیار خطرناک باشد. درواقع در این مسیر ممکن است جان و مال آنها در معرض خطر و آسیبهای شدید قرار گیرد.
خطرات برای کودکان، زنان و افراد مسن
بسیاری از پناهجویان علاوه بر خطرات سلامتی، در معرض آزار و اذیت جنسی قرار میگیرند. این خطرات برای کودکان و زنان که حدود ۸۰ درصد از جمعیت پناهندگان را تشکیل میدهند بیشتر است. زنان بدون همراه، افراد ناتوان و مسن و کودکانی که جدا از خانوادههایشان هستند در این زمینه آسیبپذیرند.
خطرات برای خانوادهها
از بین رفتن بنیان خانواده از دیگر خطرات مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی است؛ زیرا خانوادهها اغلب در طول روند پناهندگی در حال فرار بوده یا ناگزیر هستند در کمپ های پناهندگی آلمان جدا از هم زندگی کنند.
عدم حمایت مشکلات اقتصادی و عدم حمایت عاطفی حاصل از پناهندگی بسیاری از افراد پناهنده را بیدفاع و در معرض خطر قرار میدهد. به طور کلی اغلب این افراد از لحاظ جسمی و روانی در شرایط نامناسبی قرار دارند.
بازداشت و اخراج سریع
لازم به ذکر است دولت آلمان با قانونی تحت عنوان «از آلمان گمشو» که بازداشت و اخراج پناهجویان را تسریع و تسهیل میکند، سعی دارد از ورود پناهندگان به این کشور جلوگیری کند.
اگر با مطالعه این موارد تصمیم خود را تغییر داده و میخواهید از روشهای دیگر به منظور مهاجرت به آلمان استفاده کنید، تنها کافی است با مشاوران ما در مجموعه افدل گروپ تماس بگیرید تا با ارزیابی شرایط شما و پیگیری لحظهبهلحظه، مسیر چالشبرانگیز مهاجرت را برایتان آسانتر و لذتبخشتر کنند.
مراحل مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی
در اولین قدم باید بدانید که امکان ثبت درخواست پناهندگی از داخل ایران به آلمان وجود ندارد؛ زیرا حضور پناهجو در خاک آلمان برای ارائه درخواست الزامی است.
اداره فدرال مهاجرت و پناهندگان آلمان مسئول بررسی درخواستهای پناهندگی در این کشور است. مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی روند مشخصی دارد که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت.
مرحله اول؛ بررسی درخواست
در ابتدا باید درخواست پناهندگی خود را به اداره فدرال ارائه دهید تا مقامات بررسی کنند که آیا متقاضی پناهندگی در آلمان در معرض آزار و اذیت قرار دارد یا اینکه زندگی یا آزادی او در معرض خطر است؟
مرحله دوم؛ مراجعه به اداره فدرال
در این بخش از مراحل پناهندگی در آلمان به منظور ثبت درخواست رسمی پناهندگی باید از طریق مرکز پذیرش یا اداره ثبت، قرار ملاقاتی با مسئولان اداره فدرال دریافت کنید. برای این کار باید به شعبه تعیین شده این اداره مراجعه کنید. هر متقاضی دارای سن قانونی باید درخواست جداگانه ثبت کند.
مرحله سوم؛ دریافت تأییدیه اقامت موقت
زمانی که درخواست رسمی خود را به اداره فدرال ارسال کردید، تأییدیه مجوز اقامت موقت در کشور آلمان را دریافت میکنید. این تأییدیه سندی مکتوب است که نشان میدهد اجازه دارید برای مدت زمانی که درخواست پناهندگی شما پردازش میشود در آلمان بمانید.
افدل گروپ انتخابی مطمئن برای مهاجرت
تیم تخصصی افدل گروپ با بیش از ۱۰ سال سابقه درخشان در حوزه امور مهاجرتی و اخذ اقامت، هیچ گونه خدماتی در زمینه پناهندگی ارائه نمیدهد و توصیه جدی ما این است که از چنین روش پرریسک و پرمخاطرهای برای مهاجرت خودداری کنید.
در عوض دهها روش قانونی و اغلب ساده وجود دارند که میتوانید از طریق آنها برای مهاجرت به کشور آلمان استفاده کنید. کارشناسان و وکلای مجرب افدل گروپ در زمینه اخذ اقامت، دریافت ویزای آلمان، سرمایهگذاری، خرید ملک، کار در آلمان و… همراه شما هستند تا با اتخاذ بهترین تصمیمها در کمترین زمان به اهداف خود برسید.
کلام پایانی
مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی یکی از پرریسکترین راههای مهاجرت به این کشور است که از شرایط و قوانین خاص خود برخوردار بوده و برخی افراد ممکن است از این طریق بتوانند حق کار و زندگی در این کشور را به دست بیاورند.
با اینکه پناهندگی اصلاً توصیه نمیشود و روشهای بهتری برای مهاجرت به آلمان وجود دارند، ما در این مطلب به تمامی قوانین پناهندگی در آلمان، مراحل، هزینهها و… پرداختیم.
هزینه مهاجرت به آلمان با آوسبیلدونگ 2024+ ویزای تحصیلی آلمان
سؤالات متداول
۱. آیا کشور آلمان پناهنده قبول میکند؟
بله آلمان یکی از بزرگترین حامیان پناهندگان در سازمان ملل است.
۲. آیا با مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی میتوان کار کرد؟
اگر درخواست پناهندگی شما پذیرفته شود، میتوانید بدون هیچ محدودیتی در آلمان مشغول به کار شوید.
۳. چهقدر طول میکشد درخواست پناهندگی آلمان بررسی شود؟
۳ الی ۶ ماه
بدون دیدگاه